Kunstmarkt & Expositie

Het Café Terras Fort Zuid ademt de sfeer uit van weleer. In het fort onder de booggewelven, waarin het café gevestigd is,
zijn de oude wasgelegenheid- toiletten en resten van oude muurschilderingen bewaard gebleven.

In het café van Fort-Zuid wordt er doorlopend geexposeerd door kunstenares Annelot en Wibbe.
Om de kunstwerken van Annelot of Wibbe online te bekijken kunt u boven aan de pagina verder klikken op een van de foto’s.
Een bezoek aan de expositie in Kunst & Theater Café Terras Fort-Zuid, geeft u uiteraard een veel beter beeld van de schilderijen.

Het Café Terras Fort Zuid ademt de sfeer uit van weleer.
In het fort onder de booggewelven, waarin het café gevestigd is, zijn de oude wasgelegenheid- toiletten en resten van oude muurschilderingen bewaard gebleven.
Café Fort Zuid is tevens een Kunst en Theater Café.
In de Centrale hal van het Fort zijn wisselende exposities te zien en 4x per jaar is er een kunstmarkt.

Vier keer per jaar organiseert Kunst & Theater Café Fort-Zuid;
een Kunst & ambachtmarkt op het Fort Bezuiden Spaarndam. Het streven is een zo groot mogelijke verscheidenheid aan stijlen en technieken tentoon te stellen, gemaakt door professionele en beginnende kunstenaars/ambachtslieden. De kunstmarkt bezoeken is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Tevens is er de mogelijkheid om tijdens een bezoek aan de kunstmarkt een drankje te doen in het café in de linker vleugel van het Fort, waarin de voormalige wasgelegenheid en muurschilderingen nog bewaard zijn gebleven.

Stelling van Amsterdam

Fort Zuid, officieel Fort Bezuiden Spaarndam geheten,
is onderdeel van de stelling van Amsterdam welke uit 36 forten bestaat en gebouwd is tussen 1880 en 1920.