Café Terras Fort Zuid is gevestigd in Fort bezuiden Spaarndam en onderdeel van de stelling van Amsterdam. Dit UNESCO monument ligt aan de rand van het landelijk gelegen dijkdorp Spaarndam. Het Café ademt de sfeer uit van de tijd van weleer, waarin de voormalige wasgelegenheid en muurschilderingen nog bewaard zijn gebleven. In de unieke gewelven van het Fort is een sfeervolle bar. In de Centrale hal, is een expositieruimte met wisselende exposities.

Café Fort Zuid heeft een ruim terras, waar u onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk kunt genieten van het prachtige uitzicht over het water van de Mooie Nel. Dit meer is gelegen tussen Fort Zuid, Spaarndam en Penningsveer.

Café Terras Fort Zuid wil een kans geven aan jong talent op het gebied van theater en cabaret, dans, kunst in de vorm van wisselende exposities, muziek gericht op klassiek, jazz, latin, poëzie, verhalenvertellers, jongleurs enz.
Café Terras Fort Zuid is bedoeld voor jong en oud. Het is tevens een unieke locatie voor uw feest, bedrijfsuitje, trouwerij of vergadering.

Bij een bezoek aan het Café, is het ook zeer de moeite waard even een kijkje te nemen in de omgeving. Voor de wandelaars is er een puzzel-wandelroute uitgezet door het sfeervolle vissersdorp Spaarndam.
De puzzel-wandelroute is verkrijgbaar aan de bar.